41436
Książka
W koszyku
Zdrowie zaczyna się na talerzu. Właśnie dlatego w tej książce znajdziesz przepisy na dania na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych - bez glutenu, nabiału i cukru. To kuchnia idealna dla ciebie, jeśli chcesz odżywiać się świadomie i cieszyć się zdrowiem - niezależnie, czy jesteś wszystkożercą, wegetarianinem, weganinem czy alergikiem. Sięgnij po przepisy na bazie produktów, doskonale wpływających na organizm: warzyw, kasz, ziaren, orzechów, owoców, zdrowych olejów, a wszystko to podane w apetycznej i smacznej formie. Jesteś tym, co jesz!
To książka, która jest ukoronowaniem moich ostatnich 6 lat życia. Jest jednocześnie odpowiedzią na moje potrzeby z czasu, kiedy zaczynałam przygodę ze świadomym odżywianiem. Marzyłam wówczas żeby ktoś przeprowadził mnie za rękę przez meandry diety, którą musiałam zastosować w kuchni, ze względu na alergie i słabą odporność mojego syna (i własną również). Ta książka jest na tę potrzebę odpowiedzią. Jak gotować z naturalnych składników, bez cukru, nabiału i glutenu? Co jeść jeśli nie kanapki z serem lub wędliną? Co ugotować z warzyw tak by były smaczne? Prócz informacji o kaszy jaglanej znajdziecie w niej pokaźne rozdziały z przepisami: W kuchni bez nabiału (mleka roślinne, jogurty, kefiry, śmietany a nawet twarożki czy mozarellę); W kuchni bez glutenu (szereg przepisów na chleby i chlebki, słodkie i wytrawne bułki, na ciasta pierogowe i makarony); W kuchni na zimno (różnorodne przepisy na potrawy roślinne na zimno, pasty, przekąski, sałatki); W kuchni na ciepło (dania obiadowe i ciepłe dodatki do dań).
Status dostępności:
Wypożyczalnia Lipiny
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: Autorka bloga Smakoterapia.pl.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej